I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words icon

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words




Скачати 17.17 Kb.
НазваI. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words
Дата04.08.2012
Розмір17.17 Kb.
ТипДокументи

ЗРАЗОК ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

для вступників у магістратуру

(спеціальнісь: Журналістика)


I. English Essay

Choose a topic and write an essay in 150-180 words:

Topic 1. Some people believe that a college or university education should be available to all students. Others believe that higher education should be available only to good students. Discuss these views. Which view do you agree with? Explain why.


Topic 2. Some people believe that the best way of learning about life is by listening to the advice of family and friends. Other people believe that the best way of learning about life is through personal experience. Compare the advantages of these two different ways of learning about life. Which do you think is preferable? Use specific examples to support your preference.


  1. ^ Read a passage then answer the questions.

1. If you look closely at some of the early copies of the Declaration of Independence, beyond the flourished signature of John Hancock and the other 55 men who signed it, you will also find the name of one woman, Mary Katherine Goddard. It was she, a Baltimore printer, who published the first official copies of the Declaration, the first copies that included the names of its signers and therefore heralded the support of all thirteen colonies.


Mary Goddard first got into printing at the age of twenty-four when her brother opened a printing shop in Providence, Rhode Island, in 1762. When he proceeded to get into trouble with his partners and creditors, it was Mary Goddard and her mother who were left to run the shop. In 1765 they began publishing the Providence Gazette, a weekly newspaper. Similar problems seemed to follow her brother as he opened businesses in Philadelphia and again in Baltimore. Each time Ms. Goddard was brought in to run the newspapers. After starting Baltimore’s first newspaper, The Maryland Journal, in 1773, her brother went broke trying to organize a colonial postal service. While he was in debtor’s prison, Mary Katherine Goddard’s name appeared on the newspaper’s masthead for the first time.


When the Continental Congress fled there from Philadelphia in 1776, it commissioned Ms. Goddard to print the first official version of the Declaration of Independence in January 1777. After printing the documents, she herself paid the post riders to deliver the Declaration throughout the colonies.


During the American Revolution, Mary Goddard continued to publish Baltimore’s only newspaper, which one historian claimed was “second to none among the colonies”. She was also the city’s postmaster from 1775 to 1789 – appointed by Benjamin Franklin – and is considered to be the first woman to hold a federal position.


Question 1: With which of the following subjects is the passage mainly concerned?

  1. The rights of a female publisher

  2. The accomplishments of a female publisher

  3. The publishing system in colonial America

  4. The weakness of the newspaper industry


Question 2: Mary Goddard’s name appears on the Declaration of Independence because

  1. she published the document.

  2. she helped write the original document.

  3. she paid to have the document printed.

  4. her brother was in prison.


Question 3: The word “heralded” in line 5 is closest in meaning to

  1. ignored.

  2. rejected.

  3. influenced.

  4. announced.


Question 4: According to the passage, Mary Goddard first became involved in publishing when she

  1. moved to Baltimore.

  2. was appointed by Benjamin Franklin.

  3. took over her brother’s printing shop.

  4. signed the Declaration of Independence.



Question 5: The word “there” in line 15 refers to

  1. the colonies.

  2. Providence.

  3. the print shop.

  4. Baltimore.



Question 6: It can be inferred from the passage that Mary Goddard was

  1. a famous writer.

  2. extremely wealthy.

  3. an accomplished businesswoman.

  4. a member of the Continental Congress.


Question 7: The word “position” in line 22 is closest in meaning to

  1. document.

  2. election.

  3. job.

  4. location.

Correct answers: 1.b 2.a 3.d 4.c 5.d 6.c 7.c


III. Choose the best answer for each of the following questions.

1. According to the third law of thermodynamics, _____ possible is -273.16 degrees centigrade.

a. that temperature is lowest

b. the temperature is lower

c. lowest temperature

d. the lowest temperature


2. After the First World War, the author Anais Nin became interested in the art movement known as Surrealism and in psychoanalysis, both _____ her novels and short stories.

a. in which the influence

b. of which influenced

c. to have influence

d. its influence in


3. Muskrats generally _____ close to the edge of a bog, where their favorite plant foods grow plentifully.

a. staying

b. they are staying

c. stay

d. to stay there


4. Oliver Ellsworth, _____ of the United States Supreme Court, was the author of the bill that established the federal court system.

a. he was the third chief justice

b. the third chief justice was

c. who the third chief justice

d. the third chief justice


5. _____ Colonial period the great majority of Connecticut’s settlers came from England.

a. Since

b. The time

c. During the

d. It was


6. A politician can make a legislative proposal more _____ by giving specific examples of what its effect will be.

a. to understanding

b. understandably

c. understandable

d. when understood


7. In the symphony orchestra, bass drums are not _____ kettle drums.

a. as prevalent

b. that prevalent

c. so prevalent as

d. prevalent than


8. Most natural ports are located where the shoreline is irregular and _____.

a. deep water

b. is the water deep

c. the water is deep

d. there is the deep water


9. A bridge must be strong enough to support its own weight _____ the weight of the people and vehicles that use it.

a. as well

b. so well

c. as well as

d. so well as


10. _____ native to Europe, the daisy has now spread throughout most of North America.

a. Although

b. If it were

c. In spite of

d. That it is


Correct answers: 1.d 2.b 3.c 4.d 5.c 6.c 7.c 8.c 9.c 10.a


^ IV. For questions 1-5, think of one word which can be used appropriately in both sentences. Here is an example:

Could you do me a ........and hold the door open while I bring in the shopping?
All those in ........ of the proposal please raise your hand.
Correct answer: FAVOUR


Q.1. Jane's such good ................ that she makes an ideal party guest.

Molly's parents aren't too happy about the ................ she keeps, especially as some of her friends have been in trouble with the police.

Q.2. We're thinking of having that wall knocked down to create more ................ .

The two sides in the dispute are both refusing to compromise and haven't left themselves any ................ for manoeuvre.

Q.3. As far as the club is concerned you ................ the rules and we have no alternative but to ask you to leave.

When the girl's mother asked her what was troubling her she ................ down in tears and couldn't speak.

Q.4. The competition rules stated that the judges did not ................ responsibility for lost entries.

I'd be delighted to ................ your invitation to the party.

Q.5. We didn't want to leave the house ................ when we went away so we asked a friend to house-sit for us.

I really wouldn't rely on him as he's always making ................ promises.

Correct answers: 1. company 2. room 3. broke 4. accept 5. empty

Схожі:

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconWriting Contest: Task Set # 1 I. Choose one of the three questions below and write a 200-250 word essay. Be specific and give examples to support your view

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconEnglish club presents: Essay Writing!

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconOur Rights, Our Freedoms' Essay and Photography Competition

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconПерелік тестових завдань для кн32 Choose the noun from the given words

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconGive English equivalents for the following words and word-combinations

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconKey words: body mass index, motivation, obesity, physical activity. Relevance of the topic of research

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconДокументи
1. /Р.П.Сх_дна ф_лософ_я.doc
2. /РП. Методика...

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconДокументи
1. /НП Наука _ рел_г_я.doc
2. /НП. Некласична...

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconДокументи
1. /Topic 1 st admission departm.doc
2. /Topic...

I. English Essay Choose a topic and write an essay in 150-180 words iconЛітературний жанр прозового твору невели­кого обсягу й вільної композиції
У перекладі з англійської, есе (essay) означає «нарис», «твір», «спробу самостійного аналізу» та «обґрунтування теоретичної гі­потези»....
Додайте кнопку на своєму сайті:
Документи


База даних захищена авторським правом ©zavantag.com 2000-2013
При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання відкритою для індексації.
звернутися до адміністрації
Документи