Розп\

Розп'ята, та нездолана любов




Скачати 30.27 Kb.
НазваРозп'ята, та нездолана любов
Дата28.06.2012
Розмір30.27 Kb.
ТипДокументи






РОЗП'ЯТА, ТА НЕЗДОЛАНА ЛЮБОВ






Закінчення. Поч. на 1-й стор.

Початком театралізованого дійства стали слова благосло­вення, які виголосив протосин-кел о. Богдан Манишин. На про­екторі замиготіли кадри з жит­тя, арешту, розп'яття та смерті Ісуса Христа. Оксана Король та всі учасники вистави майстерно ' передавали почуття учасників далеких подій Хресної дороги. Ось сиплються тридцять сріб­няків у руки зрадливого учня, ось тече вода, в якій Пилат після несправедливого засуду миє руки, а зрадлива юрба кричить: "Розпни, розпни його!". На го­лову Ісуса кладуть терновий ві­нок. А почуття матері, яка ба­чить, як знущаються над її єди­ним улюбленим сином! Здава­лось би, як їх передати слова­ми? Та учасникам вистави це вдається, і присутні у залі, схли­пуючи, витирають сльози.

Двом жінкам під час Хресної дороги вдалося пробитися до Ісуса. Це були його мати та Ве­роніка, жінка, яка не могла ди­витися на муки, які терпів її учи­тель. Його лице, колись таке до­бре та лагідне, було закривав­лене та спотворене. Вона вити­рає хустиною Ісусове обличчя і отримує подарунок: відбиток святого лику. У руках Оксани Король тканина із відбитком святого обличчя. Атрибути ка­тувань Спасителя лежать поруч: кривавий терновий вінок і чер­вона багряниця. Загострило відчуття глядачів те, що на вели­кому екрані проектора з'явилось лице Спасителя світу. На ньому - безмежна доброта, глибокі милосердні очі проникають у самісіньке серце. Саме така роль була відведена Ісусові. І він

про це знав. Він свідомо йшов на жертву, щоб відкупити світ від гріха. Звичайна людина не пережила б і маленької частини того, що йому довелось зазна­ти. Пройшовши через весь тя­гар страждань, Ісус помирає на хресті. Усі його покинули, тільки мати та єдиний учень Іван сто­ять під хрестом. Звучить пісня „Страждальна мати". Миготять

почергово слайди із сценами життя Христа - від народження і до самої смерті. Присутні у залі люди дивляться на щасливі і найжахливіші миті життя Пре­святої родини очима страж­дальної матері. Мабуть, і у скелі потекли б сльози. Ісуса зніма­ють із хреста і переносять до гробниці. Споглядання мертво­го тіла Ісусового навіює жах. І яке полегшення з'явилось у присутніх, коли жахливі картини змінилися картинами Христо-

вого воскресіння.

Вистава підходила до кінця. Добро отримало перемогу над злом, світло поглинуло темряву. Хор виконав великодній гімн "Витай між нами, Христе, ви­тай", а Оксана Король винесла на сцену великодній кошик.

Хотілося б подякувати ра­йонному відділу культури та йо- і го керівникові Юлії Курилишин |за такий потрібний захід. Я ду- ]маю, що зі мною погодяться всі, Іхто був присутній на Хресній до- розі. Адже у залі не було жодної людини, яка б не страждала ра- зом з Ісусом та іншими учасни-ками вистави. А вони дійсно по- ] старалися на славу. Тож за їхні 1 старання їм від усього серця по­дякували о. Богдан Манишин та керівник відділу культури Юлія Курилишин, яка ледь стримува- ла сльози. Всі, хто був присутній на виставі, були солідарні із Юлією Миколаївною: професій-на постановка та майстерна гра учасників дійства зворушили | глядачів до глибини душі. Зви-чайно, те, що я відчула під час театралізованого дійства, важ­ко передати словами, але якщо нашим читачам випаде нагода відвідати його, обов'язково це зробіть, не пошкодуєте.

Постать Ісуса Христа вже до­вгі роки залишається самою за­гадковою. Вона хвилює науков-

ців, дослідників, поетів та пись­менників. Та всі їхні досліджен­ня закінчуються єдиним резуль­татом: це був дійсно Христос -спаситель світу.

Невдовзі весь християн­ський світ святкуватиме Хрис­тове Воскресіння. А поки три­ває Великий піст - час молитви і покаяння, коли кожен з нас по­винен виблагати у Господа від­пущення своїх гріхів.

Галина МАРТИНІВ. Фото автора.

Рідне поле. Народний часопис Стрийщини. П’ятниця, 23 березня 2012 р. № 12 (_2381)

Схожі:

Розп\Розп'ята, та нездолана любов
Одна сльоза, пролита над терплячим Спасителем, значить більше, як те, хто цілий рік постив би на хлібі І воді
Розп\Розп'ята, та нездолана любов
Одна сльоза, пролита над терплячим Спасителем, значить більше, як те, хто цілий рік постив би на хлібі І воді
Розп\Розп'ята, та нездолана любов
Розпни, розпни його! На го­лову Ісуса кладуть терновий ві­нок. А почуття матері, яка ба­чить, як знущаються над її єди­ним улюбленим...
Розп\П’ята міжнародна наукова конференція «українська діаспора: проблеми дослідження»
Національному університеті «Острозька академія» відбудеться П’ята міжнародна наукова конференція
Розп\Тарангул Любов Миколаївна
Тарангул Любов Миколаївна. У своєму виступі вона охарактеризувала основні вимоги щодо організації та проведення міжнародного порівняльного...
Розп\Л. М. Шутенко. Моя любов – Академія!
Ш 97 Л. М. Шутенко. Моя любов – Академія! : біобібліографічний покажчик / Харк нац акад міськ госп-ва; уклад. Н. Б. Давидова, О....
Розп\Народні звитяжці за В. Антоновичем «Петро Конашевич-Сагайдачний»
Мета: більше дізнатися про історію рідного краю; познайомити дітей з народними звитяжцями, викликати повагу та любов до Гетьманів...
Розп\Академік апн україни Любов Іванівна Мацько
П79 Академік апн україни Любов Іванівна Мацько : Біобібліографічний покажчик /Упоряд. Н.І. Тарасова; Національний педагогічний університет...
Розп\Академік апн україни Любов Іванівна Мацько
П79 Академік апн україни Любов Іванівна Мацько : Біобібліографічний покажчик /Упоряд. Н.І. Тарасова; Національний педагогічний університет...
Розп\Автоколивання системи осьового урівноваження
«ротор – гідроп’ята», ґрунтуючись на дослідженні автоколивального руху І побудови меж стійкості
Додайте кнопку на своєму сайті:
Документи


База даних захищена авторським правом ©zavantag.com 2000-2013
При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання відкритою для індексації.
звернутися до адміністрації
Документи